Publieke activiteiten

 

Uitnodiging Autismecafé Kampen 17-11-2014

 

INTER-PSY Lente Symposium

 

Zondag 26 juli 2015 in cineater PODIUM VLIELAND:
HET SPROOKJE VAN OOIT EN ALTIJD,
klank- en kleurrijke presentatie van het boek De Poort, de Paljas en het Meisje, door Bep Schilder. Met een muzikaal-theatrale omlijsting van Sijmen de Jong.
Aan de hand van liedjes, sketches en boekfragmenten wordt het publiek meegenomen op een speurtocht naar oorsprong en doel van het menselijk bestaan. Er komen thema’s langs als (bevrijding van) angst en eenzaamheid, liefde, duurzame vervulling en – een vleugje – quantummechanica.
Bep Schilder (1953) stamt uit een bekende theologenfamilie. Als kind kwam ze voor het eerst op Vlieland, toen haar vader was gevraagd om te komen preken in de ‘Bruins Bioscoop’. Sindsdien is het eiland, waar ze ooit, in de oude eendenkooi, haar eerste echte zoen ontving, een veilig toevluchtsoord geworden. Later kwam daar het (Ierse) schiereiland Dingle bij, waar ze hoopte De Ware Liefde te ontmoeten. In haar vorig jaar gepubliceerde boek De poort, de paljas en het meisje beschrijft zij deze ervaringen, en die van haar moeizame maar ook uitbundige jeugd in het toen nog zwaardogmatische Kampen. Naast de SPW is ze geschoold in astrologie, esoterie en aurahealing. Op vijfenvijftigjarige leeftijd werd de auteur gediagnosticeerd met het syndroom van Asperger. Hierdoor belandde ze in een identiteitscrisis omdat het leven dat ze tot dan had geleid in een totaal nieuw licht moest worden bezien.
Sijmen de Jong (1982) is regisseur en uitvoerder van (o.a. jeugd)theater en -cabaret. In 2012 won hij met zijn voorstelling Je hoeft niet bang te zijn de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival. Hij groeide op in Rotterdam en kwam uit hetzelfde (Vrijgemaakt) gereformeerde nest als dat van Bep. In een Kamper kroeg ontmoetten zij elkaar en jaren later zijn ze nog steeds aan de praat. Op het moment dat Bep, met het oog op een landelijke promotietoer, haar angst voor het OV aangeeft, biedt Sijmen haar zijn chauffeurskunst aan. Sindsdien zijn ze ‘samen op weg’. In hun gemeenschappelijke afkeer van termen als deze vinden zij een overbrugging voor hun soms diametraal tegenovergestelde levensvisies. Door de jaren heen hebben beiden zich beijverd om hun diep ingekerfde kerkelijke roots achter zich te laten. In Het sprookje van ooit en altijd wordt het publiek op humoristische en ontroerende wijze deelgenoot gemaakt van hun
persoonlijke zoektocht naar bevrijding en de – uiteraard verschillende – eindresultaten. Bep denkt dat het allemaal ‘zo moet zijn’ en Sijmen vindt dat flauwekul.
Aanvang: 21.00 uur. Entree: 7,50 euro
Info: podiumvlieland.nl bepschilder.nl

Zoekresultaten

Fonkelende avond van de Kamper stadsdichters – Video …

kampenonline.com/fonkelende-avond-kamper-stadsdichters-video/

12 mrt. 2016 – Fonkelende avond van de Kamper stadsdichters – Video …. fotowedstrijd uit · zaktindegeute op Lancering huis-aan-huiskrant Kampen.nl · Piet …

nieuwe stadsdichter

 

 

 

 

 

IMG_6459 (1)

stadsdichter Ilja